De twee slachtoffers Omroep Gelderland

Het Openbaar Ministerie gaat de vijf minderjarige jongens vervolgen die ervan worden verdacht een homostel in Arnhem te hebben mishandeld. Wat de jongens precies ten laste wordt gelegd, moet de officier van justitie nog besluiten.

De vijf, in leeftijd variërend tussen de 14 en 16 jaar, moeten op 19 december in de rechtszaal verschijnen. Het proces zal zich achter gesloten deuren afspelen omdat de verdachten minderjarig zijn.

Betonschaar

In april werden twee homoseksuele mannen op de Arnhemse Nelson Mandelabrug aangevallen terwijl ze hand in hand liepen. Een van hen werd naar eigen zeggen bewerkt met een betonschaar, wat hem een paar tanden kostte. De vijf vermoedelijke daders meldden zich na het incident bij de politie.

Volgens een van de verdachten deelde het homostel de eerste klap uit, maar hij heeft geen aangifte gedaan. De verdachten werden na enkele dagen weer vrijgelaten, met het oog op hun leeftijd en omdat de onderzoeksrechter de kans op herhaling klein achtte.

Hand in hand

De mishandeling leidde tot veel ophef, ook in het buitenland. Op sociale media verschenen tal van foto's van mensen die met een seksegenoot hand in hand liepen. Het weekend na het voorval kwamen in Arnhem 2500 mensen bijeen om hun afschuw te uiten over geweld tegen homo's.

STER reclame