1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Nieuws

BNNVARA geeft auteursrechten van documentaire Jesse terug

Omroep BNNVARA geeft de auteursrechten van de veelbesproken documentaire Jesse terug aan de producent en de maker. Die kunnen nu zelf bepalen wat er met het materiaal gebeurt.

De omroep krijgt in ruil voor de rechten het bedrag terug dat zij aanvankelijk had geïnvesteerd in de productie van de film.

Reclamespot

BNNVARA was van plan de documentaire over GroenLinks-leider Jesse Klaver volgende week uit te zenden, maar besloot zondag om dat toch niet te doen.

Er was veel kritiek op Jesse, omdat maker Joey Boink voor GroenLinks actief was tijdens de laatste verkiezingscampagne. Sommige politici van andere partijen noemden het een reclamespot.

Opgelucht

Nu BNNVARA zich terugtrekt, kan het productiebedrijf Doxy samen met de maker bepalen wat er met de documentaire gebeurt.

Producent Janneke Doolaard is opgelucht dat ze de rechten terugkrijgt. Ze wil proberen de documentaire op andere kanalen, zoals de bioscoop, uit te zenden. "Zo krijgen mensen toch nog de kans om de documentaire te zien."

Toezichthouder

Vandaag heeft ook het Commissariaat voor de Media laten weten in gesprek te gaan met de omroep over de totstandkoming van de documentaire.

De toezichthouder vindt dat kijkers en luisteraars moeten kunnen rekenen op onafhankelijke berichtgeving.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl