NOS VoetbalAangepast

Advocaat trekt rookgordijn op rond Oranje

Advocaat trekt rookgordijn op rond Oranje

Hoe en met wie gaat het Nederlands elftal spelen tegen Frankrijk? Het zal pas kort voor de wedstrijd duidelijk worden, want op de persconferentie een dag voor de wedstrijd, trok bondscoach Dick Advocaat een rookgordijn op.

"Alles is erover gezegd en geschreven door jullie. Ik maak het morgen (donderdag, red.) pas aan de spelers bekend. En ook over het systeem ga ik nog niks zeggen", vertelde Advocaat de Nederlandse media in Parijs.

Voor routiniers Arjen Robben, Wesley Sneijder en Robin van Persie lijkt een belangrijke rol weggelegd. Maar de vraag is of zij alle drie een hele wedstrijd kunnen spelen. Advocaat: "Als je erbij zit, moet je normaal gesproken 90 minuten kunnen spelen. We gaan kijken of ze kunnen brengen wat ze moeten brengen."

Robben: ons plan tot in perfectie uitvoeren

Vooral achter de naam van Van Persie stond een vraagteken. Hij meldde zich met een schouderblessure bij Oranje. "Het was verrassend voor mij, die blessure. Maar hij heeft het zelf gelogenstraft. Want hij kon prima trainen", aldus Advocaat.

Ook Arjen Robben liet zich niet verleiden om iets te verklappen over het wel of niet meespelen van Van Persie. "Wij gaan niks prijsgeven. We hoeven de tegenstander niet wijzer te maken. We maken ons eigen plan. Dat zullen we tot in perfectie proberen uit te voeren", zei Robben.

Je hoeft niet altijd goed te spelen om te winnen.

Dick Advocaat, bondscoach Oranje

Twijfels over Tete

Alleen over de inzetbaarheid van rechtsback Kenny Tete zijn twijfels. Hij heeft knieklachten. Advocaat: "Hij heeft de afgelopen drie dagen niet meegetraind. Vandaag staat hij weer op het veld, maar ik weet niet of het verstandig is om hem te laten spelen."

De laatste drie confrontaties met Frankrijk werden door Oranje verloren. Aan die wedstrijden is Advocaat iets opgevallen. "Er werd steeds van systeem veranderd, die fout moeten we niet maken. Je hoeft niet altijd goed te spelen om te winnen. We zijn hier met de intentie om resultaat te halen. Hoe we dat doen, dat zie je morgen wel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl