NOS SportAangepast

Federer opgelucht na krachttoer: rug voelt goed

Een golf van verlichting trok letterlijk door het lijf van Roger Federer na zijn gewonnen, maar loodzware openingsronde op de US Open. De Zwitser lijkt zijn rugproblemen onder controle te hebben.

Opgeluchte Federer: lange partij, maar rug voelt goed

"Ik ben blij zoals ik mij nu voel, zo vlak na de wedstrijd", zei Federer na zijn gewonnen vijfsetter tegen het Amerikaanse talent Frances Tiafoe. Het gevecht nam liefst 2 uur en 37 minuten in beslag.

De vijfvoudig kampioen gaf toe vol vraagtekens over zijn fysieke gesteldheid in New York te zijn gearriveerd, nadat hij twee weken geleden een rugblessure had opgelopen in Montreal. "Als ik het gevoel had gehad dat mijn rugblessure per partij erger zou worden, had ik waarschijnlijk niet meegedaan. Maar ik voel dat het goed zit."

In de vijfde set speelde ik om te winnen, niet om niet te verliezen. Daar ben ik blij mee.

Roger Federer

Federer beseft dat zijn voorbereiding niet ideaal is geweest. "Het stond vooral in het teken van fit worden en de focus lag op het herstel van mijn rug", aldus Federer, die het voor lief neemt dat hij niet zijn beste tennis heeft kunnen laten zien. "Ik wist dat het lastig zou worden, bovendien speelde Frances sterk."

"Mijn voetenwerk was niet goed en mijn ogen werkten niet zoals ik wilde. Ik schatte de bal vaak verkeerd in. Vanaf de tweede set ging het beter lopen en in de vijfde set speelde ik om te winnen, niet om niet te verliezen. Daar ben ik blij mee."

Regenval

Federer speelt in de tweede ronde tegen de Rus Michail Joezjni of de Sloveen Blaz Kavcic. De partij tussen de twee vond dinsdag geen doorgang vanwege de hevige regenval in New York. Slechts negen partijen werden in het geheel afgewerkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl