Rafael Nadal
NOS SportAangepast

Nadal bekritiseert late US Open-afmelding Murray

Rafael Nadal is gepikeerd door de late afmelding van Andy Murray voor de US Open. De Brit besloot afgelopen zaterdag, een dag na de loting, zich alsnog af te melden vanwege een slepende heupblessure.

Indien Murray zich voor de loting had teruggetrokken, zou Roger Federer op de plaatsingslijst zijn doorgeschoven en als tweede zijn gerangschikt, met als gevolg dat Nadal pas in de finale op Federer had kunnen stuiten. De Zwitser is nu als derde geplaatst en kan daardoor 'al' in de halve finales het pad van Nadal kruisen.

"Ik was in de veronderstelling dat Andy zou gaan spelen, omdat hij hier al enige tijd aan het trainen was. Ik vond de afmelding vreemd omdat het een dag na de loting was. Dat vind ik moeilijk te begrijpen", reageerde Nadal na zijn gewonnen eersterondeduel met de Serviër Dusan Lajovic.

Andy Murray trainde de afgelopen week met coach Ivan Lendl op Flusingh Meadows

"Normaal gesproken blijf je het tot het laatste moment proberen", zei Nadal "Dan trek je je niet terug op zaterdag, maar op zondagmiddag of maandagochtend. En anders doe je dat voor de loting."

"Het is vreemd, maar Andy zal er een reden voor hebben", voegde Nadal eraan toe. "Maar het meest vervelende is dat Andy er niet bij is. Laten we dat niet vergeten."

Nadal zelf ook 'in de fout'

Nadal maakte zich overigens ook ooit schuldig aan een late afmelding voor een grandslamtoernooi. Hij trok zich in 2009 op vrijdagavond terug met een knieblessure voor Wimbledon, nadat eerder op de dag de loting had plaatsgevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl