De haven van Vlissingen
NOS NieuwsAangepast

Vissers opgepakt na omkiepen boot van NVWA-inspecteurs

De bemanningsleden van een vissersboot zijn in Vlissingen gearresteerd omdat ze inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit in gevaar zouden hebben gebracht. De NVWA heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag.

De inspecteurs kwamen de vissersboot, een kotter, in de nacht van maandag op dinsdag tegen bij een controle op zee. De drie ambtenaren voeren samen met medewerkers van de kustwacht in een rubberboot naar de kotter. Ze wilden aan boord gaan bij de vissersboot, maar de bemanning reageerde niet.

Daarop voeren de inspecteurs langszij. Op dat moment haalden de vissers plotseling hun netten op. De rubberboot raakte verstrikt in de netten en werd grotendeels onder water getrokken. Twee NVWA-inspecteurs slaagden erin aan boord van de kotter te klimmen en de boot te stoppen.

Netten overboord

De inspecteurs ontdekten dat de vissers gebruikmaakten van illegale netten, waaruit kleine vissen niet kunnen ontsnappen. Ze namen de netten in beslag en voeren naar de haven van Vlissingen. Onderweg gooide de schipper van de kotter op volle zee ineens de netten en visvangst overboord.

De acht bemanningsleden van de kotter zijn in Vlissingen naar het politiebureau gebracht en zitten daar vast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl