Danny van Poppel was in juli even klassementsleider in de Ronde van Polen
NOS WielrennenAangepast

Danny van Poppel stapt over naar Lotto-Jumbo

Danny van Poppel staat op punt toe te treden tot de formatie van Lotto-Jumbo. De 24-jarige sprinter komt over van Team Sky en tekent binnenkort een contract bij de Nederlandse WorldTour-ploeg.

Lotto-Jumbo meldt dat beide partijen de intentie hebben om samen te werken en dat slechts nog enkele formaliteiten moeten worden afgerond, alvorens het contract wordt getekend.

Sprinttrein

Lotto-Jumbo beschikt over een sprinttrein die gebouwd is rond Dylan Groenewegen. Naar alle waarschijnlijkheid kan ook Van Poppel met behulp van deze sprinttrein zijn koersen gaan rijden. Bij Team Sky ontbrak het hem vaak aan hulp in de finale, omdat de ploeg vooral geformeerd is rond klassementsrenners.

De zoon van Jean-Paul van Poppel won dit jaar nog wel een rit in de Ronde van Polen door Luka Mezgec en wereldkampioen Peter Sagan te verslaan.

Tweede aanwinst

Van Poppel is de tweede aanwinst voor 2018. Begin augustus werd bekend dat de 20-jarige Pascal Eenkhoorn zich voor drie jaar aan de ploeg heeft verbonden. Eenkhoorn komt over van de opleidingsploeg van BMC. Maandag werd al bekend dat routinier Bram Tankink zijn contract heeft verlengd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl