Roger Federer
NOS SportAangepast

Tiener Tiafoe laat Federer schrikken

Roger Federer heeft op de US Open in New York de tweede ronde bereikt. De vijfvoudig kampioen had zijn handen vol aan de Amerikaanse tiener Frances Tiafoe (ATP-70): 4-6, 6-2, 6-1, 1-6, 6-4.

De 19-jarige Tiafoe toonde geen ontzag en brak de slordig spelende Federer direct in de eerste game en hield mede dankzij zijn uitstekende opslag en verwoestende forehand de voorsprong probleemloos vast.

De als derde geplaatste Zwitser vertrouwde erop dat zijn onervaren opponent zijn niveau niet zou kunnen vasthouden en kreeg gelijk. Daarnaast ging hij zelf ook beter spelen en Federer leek vervolgens op weg naar een vlotte zege.

Taaie tiener Tiafoe

De Amerikaan richtte zich echter op en dwong met powertennis een vijfde set af. Daarin leek Federer met snelle break orde op zaken te stellen. Hij serveerde op 5-3 voor de winst, miste een matchpoint en werd gebroken. De Zwitser bleek zelf niet gebroken en kreeg de tiener een game later alsnog op de knieën.

Regen spelbreker

Regen was de spelbreker op de tweede dag van de US Open. Bij de mannen konden slechts twee partijen doorgang vinden, in het overdekte Arthur Ashe-stadion.

Naast Federer kwam ook Rafael Nadal in actie. De Spanjaard haalde na een stroef begin de tweede ronde dankzij een zege op de Serviër Dusan Lajovic: 7-6 (6), 6-2, 6-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl