NOS WielrennenAangepast

Tweede dagsucces Trentin in Vuelta

Matteo Trentin heeft de tiende etappe van de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De Italiaanse leider in het puntenklassement, die ook al de vierde rit won, klopte José-Joaquin Rojas in de sprint.

Daarmee bezorgde Trentin, die volgend jaar voor Orica-Scott zal rijden, zijn Belgische ploeg QuickStep alweer de vierde dagzege in deze Vuelta.

Trentin klopt Rojas en pakt tweede ritzege

In de 165 kilometer lange etappe door Murcia behoorden Niki Terpstra en Bert-Jan Lindeman tot een kopgroep van achttien renners.

De beklimming van de Collado Bermejo (een klim van 6,5 km à 6,5 %) op 25 kilometer van de finish betekende echter het einde van de twee. Terpstra probeerde nog wel mee te springen met aanvaller Jacques Janse van Rensburg, maar moest die inspanning bekopen.

Uiteindelijk waren José Joaquin Rojas, Matteo Trentin en Jaime Rosón als eersten boven, op korte afstand gevolgd door Janse van Rensburg. Rojas en Trentin toonden veel meer lef in de technische afdaling en mochten met zijn tweeën sprinten om de zege.

Rojas ging van ver de sprint aan, maar baten deed het de Murciaan niet.

Nibali probeert het

Achter de koplopers rook Vincenzo Nibali zijn kans om rodetruidrager Chris Froome onder druk te zetten. Hij demarreerde kort voor de top van de klim uit de groep met favorieten, kreeg uitgerekend Froome mee en dook als een bezetene de listige afdaling in.

Toch werd de Italiaanse meesterdaler weer in de kraag gevat door de groep met favorieten, met daarin ook Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Wout Poels en Sam Oomen.

Roche wint tijd

Alleen Nicholas Roche had nog een verrassing in petto. De Ier van BMC bleef wel weg in de afdaling, pakte 29 seconden terug en staat nu op gelijke hoogte met Esteban Chaves op 36 seconden van leider Froome.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl