ANP
NOS NieuwsAangepast

Onderzoek naar mogelijke belastingdeal Oranjes duurt langer

De uitkomsten van het onderzoek naar een belastingdeal die met de koninklijke familie zou zijn gesloten, komen later. Dat meldt het ministerie van Algemene Zaken. De conclusies werden eind deze week verwacht. Omdat de commissie meer tijd nodig heeft voor het onderzoek, komen de uitkomsten nu uiterlijk 30 november. "Er is heel veel meer onderzoeksmateriaal dan we van tevoren hadden ingeschat", zegt commissievoorzitter Van Baalen.

Eind vorig jaar berichtte RTL Nieuws over een geheime deal uit de jaren 70. Daarbij zouden de Oranjes financiële afspraken hebben gemaakt over compensatie voor de belasting die ze moesten betalen over hun privévermogen. Premier Rutte liet daarop een archiefonderzoek doen maar vond geen bewijzen van een geheime belastingdeal.

Vervolgens werd Carla van Baalen in de arm genomen. Zij is de directeur van het Centrum voor parlementaire geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze kreeg de opdracht tot een uitgebreider onderzoek naar de wijze waarop het inkomen van de koning is vastgesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl