Dylan van Baarle
NOS WielrennenAangepast

Van Baarle (nog) niet in paniek over mogelijk einde Cannondale

Precies twee weken geleden verlengde hij zijn contract bij Cannondale-Drapac met twee jaar. En toch moet Dylan van Baarle op zoek naar een nieuwe ploeg. "Ik kon het eigenlijk niet geloven."

Afgelopen weekend ontving Van Baarle een email van ploegbaas Jonathan Vaughters, de man die hem in 2014 wegplukte bij de opleidingsploeg van Rabobank. Door het afhaken van een grote sponsor komt de gifgroene formatie zeven miljoen euro tekort, luidde het bericht.

Van Baarle over einde Cannondale: twee nachten niet lekker geslapen

En dus mogen alle renners in gesprek met andere werkgevers. "Ik heb niet lekker geslapen de afgelopen twee nachten. Maar normaal gesproken is het iets makkelijker voor mij om een nieuw contract te vinden dan voor de staf."

Helemaal zeker dat de ploeg stopt, is het niet. "Ze zijn volgens mij een crowdfunding-actie opgestart, maar of dat realistisch is weet ik niet", zegt Van Baarle. "Ik denk dat we niet te veel hoop moeten hebben."

Van Baarle reed zichzelf de laatste jaren behoorlijk in de kijker. Zo werd hij achtereenvolgens zesde (2016) en vierde (2017) in de Ronde van Vlaanderen. Ook reed hij al drie keer de Tour de France.

Dat is een mooi cv voor een renner die pas 25 jaar oud is en dus is er belangstelling voor hem. "Er lopen gesprekken, maar het is niet zo dat er meteen een contract ligt. Dat duurt nog wel even."

Dylan van Baarle in de aanval in de vijfde etappe van de Tour de France naar La Planche des Belles Filles

In de tussentijd bereidt Van Baarle zich voor op het naseizoen met onder meer de WK in het Noorse Bergen, waarvoor hij maandag geselecteerd werd. Ideaal is het echter niet.

"Geen grote paniek", beaamt Van Baarle. "Maar ik zou het wel fijn vinden als snel duidelijk wordt wat ik volgend jaar ga doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl