Maria Sjarapova bedankt het publiek
NOS SportAangepast

Sjarapova stunt en slaat zich langs Halep

Maria Sjarapova heeft haar rentree op een grandslamtoernooi gevierd met een klinkende zege. De Russin deed dat in New York op de US Open, waar ze de Roemeense Simona Halep in een spannende partij de baas was: 6-4, 4-6, 6-3.

Sjarapova (WTA-146) keerde in april na een dopingschorsing terug op de baan en kwam sindsdien negen keer in actie, maar niet op Roland Garros (geen wildcard) en niet op Wimbledon (geblesseerd). Voor de US Open ontving de voormalig winnares (2005) wel een wildcard.

Pijnlijke afzwaaiers

De 30-jarige Russin, die gecoacht wordt door Sven Groeneveld, dicteerde het spel tegen de als tweede geplaatste Halep, die hun zes voorgaande duels allemaal had verloren.

Sjarapova verrast met zege op Halep

Sjarapova reeg de winners aaneen, maar grossierde ook in afzwaaiers (64 in totaal) en verspeelde daardoor een 4-1 voorsprong in de tweede set en uiteindelijk ook die set.

Winners geven de doorslag

De vijf jaar jongere Halep kon het momentum na vijf gewonnen games (en de set) echter niet vasthouden. De ogenschijnlijk onverstoorbare Sjarapova bleef namelijk de aanval zoeken en met 60 winners telde ze de nummer twee van de wereld na ruim 2,5 uur strijd toch uit.

"Hier doe ik het allemaal voor", vertelde een emotionele Sjarapova na afloop. "Toen ik jong was, omarmde ik alles in New York. De drukte, de mensen, het publiek, het geluid. Dat herken ik nu weer en ik houd ervan. Voorlopig ga ik nergens anders heen."

Sjarapova speelt in de tweede ronde tegen de Hongaarse Timea Babos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl