Alexander Zverev in zijn partij tegen Darian King
NOS SportAangepast

Nachtwerk voor Zverev, Cilic door en Ferrer onderuit

Alexander Zverev heeft met de nodige moeite de tweede ronde van de US Open bereikt. De als vierde geplaatste Duitse tennisser was in drie sets te sterk voor Darian King uit Barbados: 7-6 (11), 7-5, 6-4.

Het werd voor de twee tennissers een lange nacht, want pas na de spannende partij tussen Maria Sjarapova en Simona Halep konden de mannen de baan op. Zverev had het vooral in de eerste set lastig tegen de 25-jarige King.

Zverev met moeite langs qualifier King

King, de eerste speler uit Barbados ooit op een grandslamtoernooi, maakte het de Duitser ook in de tweede set lastig, maar Zverev benutte in het tweede bedrijf meteen zijn eerste setpoint.

Daarna zette de 20-jarige Zverev door, plaatste een break bij 2-1 in de derde set en stapte uiteindelijk rond 2.00 uur lokale tijd als winnaar van de baan.

Ook Cilic door in New York

Marin Cilic, winnaar van de US Open in 2014, bereikte ten koste van Tennys Sandgren de tweede ronde in New York. De Kroaat won met 6-4, 6-3, 3-6, 6-3 van de Amerikaan, wiens voornaam niet op de sport slaat.

Marin Cilic wint overtuigend van Tennys Sandgren

Hij is vernoemd naar z'n Zweedse overgrootvader, wiens levensloop naar verluidt geen tennisdaden bevatte.

Sandgren (ATP-105) dankte de winst in de derde set aan missers van Cilic, die 23 onnodige fouten sloeg. De Kroaat (5) was in de vierde set weer bij de les en hij sloot uiteindelijk de partij af met een lovegame en een ace op matchpoint.

Cilic speelde voor het eerst sinds de verloren Wimbledon-finale tegen Roger Federer. In de tussentijd kon hij door een blessure ook twee weken niet trainen.

Pensioen Ferrer lijkt nabij

David Ferrer kende een matig eerste deel van 2017 met dertien nederlagen (twee tegen Robin Haase) en negen zeges, maar de Spanjaard had zijn vorm in de zomer weer terug met een titel in Bastad en een halvefinaleplaats in Cincinnati.

David Ferrer ging al in de eerste ronde onderuit

Ferrer was zelfs geplaatst in New York (21), waar hij in 2007 en 2013 tot de laatste vier reikte. Ditmaal ging het al direct mis in de eerste ronde.

De Kazach Michail Koekoesjkin (ATP-103) bleek met 4-6, 6-3, 6-2, 6-1 duidelijk een maatje te groot voor de Spaanse veteraan. De inmiddels 35-jarige Ferrer had in 2005 op Wimbledon voor het laatst in de eerste ronde van een grandslamtoernooi verloren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl