Garbiñe Muguruza tijdens haar partij met Varvara Lepchenko
NOS SportAangepast

Muguruza en Kvitová naar tweede ronde US Open, Konta sneuvelt

Garbiñe Muguruza heeft door een 6-0, 6-3 zege op Varvara Lepchenko voor het derde jaar op rij de tweede ronde bereikt op de US Open. Die was de vorige keren het eindstation voor de Spaanse, die in 2016 Roland Garros won en in 2017 Wimbledon, maar nooit imponeerde in New York.

Tegen Lepchenko domineerde ze met haar aanvallende spel en ze liet de Amerikaanse, die 22 fouten maakte tegen 11 voor Muguruza, kansloos.

Kvitová langs Jankovic

Petra Kvitová, die kwartfinaliste was in 2015, vond maar moeilijk een antwoord op Jelena Jankovic' verdedigende spel.

De Tsjechische, die twee keer winnares was van Wimbledon, zoekt in een door malheur overschaduwd jaar nog naar haar vorm, maar won wel van de Servische: 7-5, 7-5.

Johanna Konta schreeuwt het uit in haar partij tegen Aleksandra Krunic

Konta verslikt zich in Krunic

Johanna Konta was in New York het eerste slachtoffer van naam. De Britse, zevende geplaatst, verslikte zich in Aleksandra Krunic: 6-4, 3-6, 4-6.

Na de eerste set ging het snel mis met Konta, die de afgelopen twee jaar tot de vierde ronde reikte en eerder dit jaar op Wimbledon de laatste vier haalde. Ze kreeg haar eerste service te weinig in en had daarnaast geen antwoord op het gevarieerde spel van de Servische, die ook de aanval zocht (34 winners).

De 24-jarige Krunic (WTA-78) boekte pas haar tweede zege op een speelster uit de mondiale toptien. En opnieuw deed ze dat op de US Open, waar ze in 2014 als qualifier Kvitova vloerde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl