Gouverneur Abbott van Texas
NOS NieuwsAangepast

Duizenden reservisten naar overstromingsgebied Houston

De gouverneur van Texas, de Republikein Gregg Abbott, stuurt zijn volledige National Guard naar Houston om te hulp te verlenen bij de overstromingen in die stad na de tropische storm Harvey. Dat zijn in totaal 12.000 reservisten. Nu zijn er al 3.000 actief.

De National Guard wordt vaker ingezet bij rampen in de staat waar ze zijn gestationeerd om de reguliere strijdkrachten te ondersteunen. Dat gebeurde ook na de orkaan Katrina.

Beschermen

De reservisten worden ingezet bij het evacueren van Texanen die door het water in nood zijn geraakt. Ook gaan ze helpen bij het herstel van de schade na het verwoestende natuurgeweld.

"We moeten alles doen om het leven van mensen in Texas te beschermen", zei Abbott op een persconferentie. De National Guard werkt daarin samen met de federale troepen en rampenbestrijdingsorganisatie FEMA.

Mexico

De Mexicaanse regering heeft de VS zijn hulp aangeboden. Mexico is bereid boten, voedsel en manschappen te sturen. Nadat orkaan Katrina een spoor van verwoesting had achtergelaten in de zuidelijke staten van de VS in 2006, schoot Mexico eveneens te hulp.

De leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, heeft Democraten en Republikeinen opgeroepen de handen ineen te slaan om hulp te bieden aan de slachtoffers van Harvey. Zij wil dat de politiek zo snel mogelijk geld vrijmaakt voor noodhulp aan Texas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl