Naohisa Takato met zijn gouden medaille
NOS SportAangepast

Tweede WK-goud favoriet Takato

Judoka Naohisa Takato is in Boedapest voor de tweede keer in zijn carrière wereldkampioen geworden in de klasse tot 60 kilogram.

De Japanner was oppermachtig in de finale tegen Orchan Safarov. Kort nadat hij een waza-ari had gescoord, gooide hij de Azeri op zijn rug: ippon.

Takata (24) was de huizenhoge favoriet. Hij veroverde de wereldtitel ook al in 2013, pakte brons op de Spelen van Rio en zegevierde op de grote toernooien in Parijs, Moskou, Tokio en Tjoemen.

In Boedapest won hij drie van zijn vijf partijen met ippon en de andere twee met waza-ari. Safarov (WK-brons in 2013) verloor voor de vierde keer op rij van Takato, die hem in Rio van brons hield.

Het podium in de klasse tot 48 kilogram, met als tweede van links, Funa Tonaki

Wereldtitel voor jonge Tonaki

In de klasse tot 48 kilogram pakte de Japanse Funa Tonaki de wereldtitel. Tonaki was in de finale met waza-ari te sterk voor de Mongoolse Urantsetseg Munkhbat.

De 22-jarige Tonaki veroverde twee jaar geleden de wereldtitel bij de junioren en won in 2016 goud op het grandslamtoernooi van Tjoemen.

In Boedapest rekende ze in de halve finales af met de in Mongolië geboren en nu voor Kazachstan judoënde Otgontsetseg Galbadrakh, die brons won op de Spelen van Rio.

Munkhbat (27) is de wereldkampioene van 2013. Zij verloor in Rio in de strijd om brons van de Japanse Ami Kondo, die ze nu in Boedapest uit de finale hield.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl