NOS SportAangepast

Oranjevolleyballers na derde verlies naar huis

Oranjevolleyballers na derde verlies naar huis

De Nederlandse volleyballers hebben op het EK in Polen ook hun derde en laatste groepsduel verloren. België was met 25-21, 25-21, 25-21 duidelijk een maat te groot voor Nederland.

Oranje had zondag bijna voor een stunt gezorgd tegen titelhouder Frankrijk: het kreeg in de vierde set drie matchpoints maar verzilverde ze niet en verloor.

Nu was een stunt nodig tegen België, dat op de wereldranglijst tien plaatsen hoger staat, om de volgende ronde te halen. Ook die stunt zat er niet in.

Oranje nam in elke set wel een voorsprong (13-9 in de eerste, 11-6 in de tweede, 11-9 in de derde), maar aan het eind van de sets, op de belangrijke punten, heerste België.

Vermeulen na uitschakeling: tegen Turkije laten liggen

Vermeulen: tegen Turkije laten liggen

Bondscoach Gido Vermeulen baalde van de nederlaag tegen de Belgen, maar moest erkennen dat de verloren wedstrijd tegen de Turken de belangrijkste oorzaak is van de uitschakeling.

"Turkije speelde erg goed. Ze hebben een goed team afgevaardigd en daar hebben wij ons in verslikt. We gingen vandaag nog een keer volle bak, begonnen goed. Maar uiteindelijk is België net iets slimmer dan wij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl