Wout Poels in 2016 in actie bij de EK in het Franse Plumelec
NOS WielrennenAangepast

Poels en Boom wel, Groenewegen niet naar WK wielrennen

Wout Poels en Lars Boom zijn twee van de negen renners die door bondscoach Thorwald Veneberg zijn opgenomen in de selectie voor de wegwedstrijd bij de WK wielrennen. Dylan Groenewegen reist volgende maand niet af naar Noorwegen.

Het parcours in Bergen kent in elk rondje (twaalf in totaal) een anderhalf kilometer lange klim met een stijging van 6,5 procent, en lijkt daarom minder geschikt voor klassieke sprinters als Groenewegen.

Poels in Vuelta

"Het is een sterke groep renners, die de aanval als handelsmerk hebben. Het totale niveau van de Nederlandse mannen groeit ieder jaar verder. Dus ik zie ons steeds een stap dichter bij een titel komen en dan heb ik het ook over de tijdrit", aldus Veneberg.

Poels raakte begin dit jaar geblesseerd en miste om die reden de Tour de France. Hij rijdt nu wel in de Vuelta, als één van de knechten van Chris Froome. Boom kende een teleurstellend voorjaar, maar won eerder deze maand wel een etappe in de BinckBank Tour.

Tom Dumoulin heeft zijn zinnen gezet op de wereldtitel bij de tijdrit. De Girowinnaar, die vorig jaar bij de tijdrit in Qatar teleurstellend als 11de eindigde, liet de Vuelta hierom bewust schieten.

De wegwedstrijd gaat over 277 kilometer en wordt verreden op zondag 24 september. De tijdrit (31 kilometer) staat gepland op woensdag 20 september.

Tom Dumoulin na zijn tijdrit in 2016 in Doha

Vrouwen

Bij de vrouwen hebben olympisch kampioene Anna van der Breggen, Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten een dubbel programma. Ze fietsen op 19 september een tijdrit over 21,1 kilometer en vormen op 23 september tijdens de wegrace over 153 kilometer een ploeg met Chantal Blaak, Marianne Vos, Amy Pieters, Lucinda Brand en Janneke Ensing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl