Siem de Jong op de training bij Newcastle United
NOS Voetbalโ€ขโ€ขAangepast

Siem de Jong keert terug bij Ajax en tekent voor drie jaar

Siem de Jong keert terug bij Ajax. De middenvelder komt over van Newcastle United en tekent een contract voor drie seizoenen in Amsterdam. De Jong maakte drie jaar geleden de omgekeerde weg. De Jong had in Engeland nog een contract tot medio 2020.

Met De Jong heeft Ajax-trainer Marcel Keizer zijn gewenste versterking op het middenveld binnen. Bovendien zou er nog een De Jong bij Ajax kunnen tekenen: ook de naam van Nigel de Jong wordt in verband gebracht met de club. Samen met Frenkie de Jong die al onder contract staat, kan er zomaar eens een heel De Jong-middenveld ontstaan.

De wedstrijden van Siem de Jong in de laatste seizoenen

Blessureleed

Siem de Jong had sinds zijn vertrek bij Ajax veel blessures. Hij speelde in twee seizoenen slechts 26 wedstrijden voor Newcastle United. Vorig jaar werd hij uitgeleend aan PSV. Ook daar wist hij geen basisplaats te veroveren. Hij kwam in 19 wedstrijden tot 6 doelpunten.

De Jong komt uit de jeugdopleiding van Ajax. Hij maakte in 2007 zijn debuut in een uitwedstrijd tegen Sparta, waarin hij direct scoorde. In totaal kwam hij tot 244 wedstrijden en 78 doelpunten in het shirt van de Amsterdammers. De Jong veroverde vier keer het landskampioenschap. In 2011, toen Ajax de eerste titel in zeven jaar veroverde, maakte hij twee treffers in de kampioenswedstrijd tegen FC Twente (3-1).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl