Christian Horner, teambaas van Red Bull
NOS SportAangepast

Teambaas Verstappen: Max heeft pure pech

Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing heeft begrip voor de frustraties van Max Verstappen. De Limburger viel zondagmiddag voor de zesde keer uit in twaalf races dit seizoen.

Horner wees erop dat zowel motorenleverancier Renault als de speciale adviseur en viervoudig wereldkampioen Alain Prost hun verontschuldigingen zijn komen aanbieden bij Verstappen. Volgens de Engelse teambaas is zijn coureur getroffen door pure pech.

Zwarte kat

Dat de Limburger vaker dan teamgenoot Daniel Ricciardo te maken heeft met de onbetrouwbaarheid van de Renault-motor, heeft volgens de teambaas niets met zijn rijstijl te maken. "Max heeft gewoon pech. Ik weet niet of hij op weg naar het circuit een zwarte kat is tegengekomen of onder een ladder door is gelopen", grapte hij.

Max Verstappen (l) op de motor terug naar de pits

Renault is zich bewust dat de betrouwbaarheid van de motor niet is zoals het hoort te zijn. "We zijn een betalende klant en de service die we krijgen is ondermaats'', aldus Horner.

"Dit ligt buiten onze macht. Het enige dat we kunnen doen is druk te zetten op onze leverancier en te zeggen: 'Kom op, zorg dat het in orde komt'."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl