Handbalteams Lions en Dalfsen pakken Supercup

De eerste prijzen van het nieuwe handbalseizoen zijn vergeven. De mannen van OCI-Lions en de vrouwen van Morrenhof Jansen/Dalfsen hebben beslag gelegd op de Supercup.

OCI-Lions, dat de Supercup vorig jaar ook al won, zette Fiqas/Aalsmeer met 29-23 aan de kant in Houten. Aalsmeer moest afgelopen seizoen zowel in de strijd om de Supercup als in de bekerfinale ook al buigen voor de ploeg uit Limburg, die ook nog de landstitel veroverde.

De ploeg van coach Bert Bouwer had bar weinig in te brengen in Houten. Aalsmeer was simpelweg niet opgewassen tegen het fysieke spel van de Lions en miste ook te veel kansen. Halverwege leidden de Limburgers al met 19-8 en in de tweede helft slaagde Aalsmeer er geen moment in om de spanning terug te brengen.

Spannende strijd bij de vrouwen

De vrouwen van Morrenhof Jansen/Dalfsen rekende als beker winnaar in een spannende wedstrijd af met landskampioen Succes/VOC: 33-31.

De handbalsters van Dalfsen vieren de winst van de Supercup

Voor rust gaven de teams - die vorig jaar ook om de Supercup streden en toen won VOC - elkaar weinig toe. Halverwege leidde VOC met 17-16. Dalfsen kwam echter als herboren uit de kleedkamer en kantelde het duel met vijf doelpunten op rij (21-17).

VOC gaf zich niet gewonnen en de ploeg uit Amsterdam naderde Dalfsen zes minuten voor het einde zelfs tot op een doelpunt (29-30). In de slotfase werden nog twee speelsters van VOC weggestuurd en kwam de zege van Dalfsen niet meer in gevaar.