Bo Bendsneyder (l) na het ondertekenen van zijn contract www.teamtech3.fr

Bendsneyder verruilt Moto3 voor Moto2 in 2018

time icon Aangepast

Na twee jaar racen in de Moto3 maakt Bo Bendsneyder de overstap naar de Moto2-klasse. De 18-jarige Nederlandse motorcoureur komt volgend seizoen uit voor het Franse Tech3 Racing-team.

"Ik ben ontzettend blij met deze kans", vertelt Bendsneyder op de website van het team. "Het is een droom die uitkomt om de stap te maken naar de Moto2. Ik heb de afgelopen twee jaar veel kennis opgedaan in de lichtere klasse en ik ben klaar voor de volgende klasse."

Ook teammanager Hervé Poncharal is blij met de komst van Bendsneyder. "We volgen hem al een aantal seizoenen. Bo is een groot talent, met een mooie toekomst voor zich."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Canet beste in Moto3 op Silverstone, Bendsneyder onderuit
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Bendsneyder reed na het ondertekenen van zijn contract een teleurstellende race in de GP van Groot-Britannië. In de voorlaatste ronde ging hij onderuit na contact met de Spanjaard Juanfran Guevara. De race werd na die crash zelfs even stilgelegd.

Bendsneyder hield niets over aan de val, maar Guevara werd lange tijd behandeld door artsen. Een andere Spanjaard, Aron Canet, won de GP. Hij bleef Enea Bastianini en Jorge Martin voor. Joan Mir blijft de leider in het klassement.

Bo Bendsneyder bij de TT van Assen ANP

In zijn eerste Moto3-seizoen eindigde Bendsneyder al twee keer op het podium en ook dit seizoen kent het 18-jarige talent, na een moeizame start, een goede reeks in de afgelopen wedstrijden.

Volgens Poncharal zijn er twee redenen waarom hij Bendsneyder in zijn team wilde. "Natuurlijk om zijn capaciteiten op de motor, maar ook omdat Bo een ontzettend aardige jongen is. Hij is nuchter, nederig en spreekt goed Engels. Dat alles is zeer belangrijk in ons team."

STER Reclame