www.teamtech3.fr
NOS SportAangepast

Bendsneyder verruilt Moto3 voor Moto2 in 2018

Na twee jaar racen in de Moto3 maakt Bo Bendsneyder de overstap naar de Moto2-klasse. De 18-jarige Nederlandse motorcoureur komt volgend seizoen uit voor het Franse Tech3 Racing-team.

"Ik ben ontzettend blij met deze kans", vertelt Bendsneyder op de website van het team. "Het is een droom die uitkomt om de stap te maken naar de Moto2. Ik heb de afgelopen twee jaar veel kennis opgedaan in de lichtere klasse en ik ben klaar voor de volgende klasse."

Ook teammanager Hervé Poncharal is blij met de komst van Bendsneyder. "We volgen hem al een aantal seizoenen. Bo is een groot talent, met een mooie toekomst voor zich."

Canet beste in Moto3 op Silverstone, Bendsneyder onderuit
ANP
Bo Bendsneyder bij de TT van Assen

In zijn eerste Moto3-seizoen eindigde Bendsneyder al twee keer op het podium en ook dit seizoen kent het 18-jarige talent, na een moeizame start, een goede reeks in de afgelopen wedstrijden.

Volgens Poncharal zijn er twee redenen waarom hij Bendsneyder in zijn team wilde. "Natuurlijk om zijn capaciteiten op de motor, maar ook omdat Bo een ontzettend aardige jongen is. Hij is nuchter, nederig en spreekt goed Engels. Dat alles is zeer belangrijk in ons team."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl