Twee keer EK-goud voor menner Chardon

time icon Aangepast
EPA

Menner IJsbrand Chardon heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Europese titel in de wacht gesleept. In 2011 was hij ook al de beste. De ruiter uit Den Hoorn kon zich bij de vaardigheidsproef op het EK in het Zweedse Göteborg drie fouten permitteren.

De 56-jarige Chardon bleef met 150,37 punten Edouard Simonet uit België nipt voor (151,80). Theo Timmerman (vierde) en Koos de Ronde (zesde) misten het podium, maar samen met Chardon veroverden ze wel de titel in de landenwedstrijd.

Dubbel goud

Van de drie onderdelen op het EK won Chardon er geen een. Hij werd twee keer tweede (dressuur en marathon) en begon als koploper aan de vaardigheidsproef. Daarin werd hij dertiende, voldoende om de Europese titel in de wacht te slepen.

IJsbrand Chardon werd in zijn imposante carrière slechts één keer eerder individueel Europees kampioen. In 2015 eindigde hij als tweede, maar hij werd wel drie keer Europees kampioen met het team.

Chardon is 27 keer Nederlands kampioen, vier keer individueel wereldkampioen en hij won 10 keer WK-goud met het Nederlandse team.

STER Reclame