AFP

Goedemorgen! De ochtend begint lokaal met mist. Later wisselen zon en wolken elkaar af; het wordt 21 tot 25 graden. Ook na het weekend volgen nog een paar dagen zomerweer, met temperaturen tot 28 graden op dinsdag. In de loop van de week wordt het frisser en wisselvalliger.

Overstromingen in miljoenenstad Houston door orkaan Harvey

De orkaan Harvey, die inmiddels is afgezwakt tot tropische storm, veroorzaakt zoals verwacht veel wateroverlast in de Amerikaanse staat Texas. Onder meer in de miljoenenstad Houston lopen snelwegen en belangrijke straten onder. Doordat Harvey zich maar langzaam verplaatst, kan er op sommige plekken de komende dagen ruim een meter regen vallen. Het dodental van de storm staat nu op drie. Die zijn gevallen in de stad Rockport, waar Harvey gisteren aan land kwam. Reddingswerkers zoeken nog naar meer slachtoffers in de verwoeste huizen en woonwagens.

Veel schade door orkaan Harvey

Peiling: meer dan helft Fransen ontevreden over Macron

De populariteit van de Franse president Macron zakt steeds verder. Voor het eerst is een meerderheid van de Fransen ontevreden over Macrons beleid. Uit een peiling in opdracht van de zondagskrant Le Journal du Dimanche blijkt dat 57 procent van de ondervraagden negatief is over de president. Bij de peiling vorige maand was dat nog 43 procent. President Macron heeft het onder meer moeilijk door de hervormingen op de arbeidsmarkt die hij wil doorvoeren en geplande bezuinigingen op defensie.

Anneke Grönloh zingt voor het laatst Brandend Zand

Zangeres Anneke Grönloh heeft gisteren voor de laatste keer opgetreden. De 75-jarige Grönloh nam afscheid tijdens het evenement 'De Nacht van Johnny Hoes' in Weert. Johnny Hoes schreef Brandend Zand, haar bekendste hit. Verder had Grönloh in de jaren 60 ook succes met Paradiso en Nina Bobo. In haar zestig jaar durende carrière verkocht ze meer dan 30 miljoen platen, onder meer in Nederland en Duitsland, maar ook in haar geboorteland Indonesië en in Singapore en Japan. Grönloh moet stoppen vanwege gezondheidsproblemen.

Voor de laatste keer Brandend Zand

Kritische radiostations in Venezuela uit de lucht gehaald

In Venezuela zijn twee radiostations uit de lucht gehaald die kritische berichten uitzonden over president Maduro. De mediavakbond van het land noemt het een aanval op de vrijheid van meningsuiting. Afgelopen week kregen kabelbedrijven al te horen dat ze aantal Colombiaanse nieuwszenders niet meer door mochten geven omdat ze verkeerd zouden berichten over de toestand in het land. Venezuela zit in een diepe politieke en economische crisis. President Maduro trekt steeds meer macht naar zich toe en er is een enorm tekort aan eten en medicijnen.

Mayweather wint 'bokswedstrijd van de eeuw'

De 40-jarige oud-bokser Floyd Mayweather heeft de langverwachte bokspartij met Conor McGregor gewonnen. McMregor moest na 10 rondes opgeven. Miljoenen mensen in de hele wereld keken weken uit naar dit bijzondere boksgevecht in Las Vegas, tussen de klassieke bokser Mayweather en de 26-jarige Ier McGregor, die nog nooit een professionele wedstrijd had gebokst. Hij is wereldkampioen in een andere tak van vechtsport: Mixed Martial Arts, waarbij veel meer is toegestaan dan bij het boksen.

McGregor (links) en Mayweather met elkaar in gevecht AFP

Verder vandaag

Verschijnt de eerste reportage van verslaggever Emil van Oers en weerman Peter Kuipers Munneke over permafrost in Noord-Canada.

Dj Giel Beelen heeft vanavond zijn laatste uitzending op NPO 3FM. Zijn uitzending komt vanuit Rotown in Rotterdam waar de band Triggerfinger een nieuwe cd presenteert. Beelen vertrekt na bijna twintig jaar bij 3FM. In de nieuwe programmering is geen plaats meer voor hem.

Een volle sportdag op deze zondag. Met eredivisievoetbal (Ajax, Feyenoord en PSV komen in actie), de grand prix van Spa Francorchamps en vanmiddag is om 16.00 uur de finale van het EK hockey, tussen Nederland en België.

Fijne dag!

STER reclame