Paul Gladon heeft Heracles op 2-1 gebracht

Excelsior pakt punt bij ongeslagen Heracles

Heracles Almelo is dit seizoen ook na drie duels nog ongeslagen in de eredivisie. De ploeg van coach John Stegeman hield in eigen huis een punt over aan het matige duel met Excelsior: 2-2.

Het duel kwam moeizaam op gang, maar na een kwartier opende Heracles met een prachtige uithaal van Brandley Kuwas de score. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong, want een minuut later maakte Luigi Bruins met een bekeken schot de 1-1.

Heracles, dat zonder de op een transfer azende Samuel Armenteros aantrad, had daarna licht de overhand, maar tot grote kansen leidde dat amper. Excelsior probeerde vooral via de counter voor gevaar te zorgen.

Brandley Kuwas brengt Heracles op voorsprong...
    ..maar een minuut later zorgt Luigi Bruins alweer voor 1-1.
    Na de rust tekent Paul Gladon voor 2-1
    Maar Jinty Caenepeel bezorgt Excelsior toch een punt tegen Heracles

Na de rust kwamen de Almeloërs opnieuw op voorsprong. Bart van Hintum stuurde Paul Gladon diep en de spits scoorde met een wippertje. Kort daarna was Kristoffer Peterson, de vervanger van de geblesseerde Kuwas, dicht bij de 3-1, maar doelman Alessandro Damen redde.

Twaalf minuten na de 2-1 kwam Excelsior opnieuw langszij. Zakaria El Azzouzi raakte de paal, waarna Jinty Caenepeel uit de rebound scoorde. Excelsior had daarna meer het initiatief, maar ondanks enkele kansjes bleven meer treffers uit.

In de extra tijd kon Anouar Hadouir na een tackle van achteren nog met rood vertrekken.