De aanval vond plaats in het noordelijk deel van het centrum van Brussel
NOS Nieuws

Aanval op militairen in Brussel opgeëist door IS

Terreurgroep Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanval op militairen in Brussel van vrijdagavond. Dat heeft het aan IS gelieerde persbureau Amaq bekendgemaakt. "De aanvaller is een soldaat van IS en zijn daad is een reactie op de oproep om aanslagen te plegen in landen die vechten tegen IS", schrijft Amaq.

Vrijdagavond viel de Belg van Somalische afkomst drie militairen aan met een mes. Een militair raakte daarbij gewond. De 30-jarige aanvaller werd neergeschoten door militairen. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Terreuronderzoek

De Belgische justitie heeft een terreuronderzoek gelast naar de aanval op militairen. Justitie ziet de aanval als een poging tot terroristische moord. De dader riep "Allahoe akbar" en had een namaakvuurwapen en twee korans bij zich.

De aanvaller werd in 1987 geboren in Somalië. In 2004 kwam hij naar België en twee jaar geleden kreeg hij de Belgische nationaliteit. Hij was niet bekend als potentiële terrorist. Wel kwam hij in februari in aanraking met de politie door een geweldsdelict.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl