Morten Thorsby (l) viert de 1-0 met Arber Zeneli

Thorsby helpt Heerenveen aan zege op ADO

ADO Den Haag staat na drie duels nog altijd met lege handen. De Noor Morten Thorsby sloeg namens sc Heerenveen na de rust twee keer toe in de residentie: 1-2.

De Friezen waren voor rust sterker, maar rond het strafschopgebied stokte het. De eindpass was onzorgvuldig en de schoten misten precisie. Martin Ødegaard zette ADO-doelman Robert Zwinkels een keer aan het werk, Sheraldo Becker mikte aan de overkant recht op keeper Wouter van der Steen.

ADO liet zich na rust verrassen bij een voorzet van Denzel Dumfries, Thorsby gleed de bal binnen. Dat duo tekende, in dezelfde rolverdeling, ook voor de 0-2.

Björn Johnsen maakte na veel geduw en getrek over en weer uit een corner nog de aansluitende treffer, maar daar bleef het bij.