ITN

Bij een verkeersongeluk met twee vrachtwagens en een busje zijn in Engeland acht doden gevallen. Vier mensen, onder wie een kind, raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Alle dodelijke slachtoffers en gewonden waren inzittenden van het busje.

De twee vrachtwagenchauffeurs zijn aangehouden en zitten vast. Ze worden verdacht van gevaarlijk rijgedrag met een dodelijk ongeluk tot gevolg. Een van de chauffeurs wordt ook verdacht van het rijden onder invloed.

Het ongeluk gebeurde om 03.15 uur Engelse tijd op de snelweg M1, bij Newport Pagnell, 80 kilometer ten noorden van Londen. Volgens de politie reden de trucks en het busje in dezelfde richting.

M1 ongeluk

Een ooggetuige meldde tegen het Britse Sky News dat het busje onder een van de vrachtwagens terecht is gekomen. "Hij was compleet vernield, het busje was vrijwel geplet." De gewonden moesten door de brandweer uit het busje worden geknipt.

De politie zoekt nog ooggetuigen die meer kunnen vertellen over wat er is gebeurd.

Weg afgesloten

De M1 blijft voorlopig nog dicht. De politie waarschuwt dat het ongeluk "aanzienlijke impact" zal hebben op het verkeer.

Maandag hebben de Britten een vrije dag. Veel mensen gebruiken hun lange weekend om op pad te gaan. Op het circuit van Silverstone, dicht bij de plek van het ongeluk, is dit weekend de MotoGP.

STER reclame