De leiders van CDA, D66, ChristenUnie en VVD met informateur Zalm in de Zwaluwenberg in Hilversum
NOS NieuwsAangepast

Formatiedag 163: extra geld voor leraren? Rutte tempert verwachtingen

VVD-leider Rutte tempert de verwachting dat er extra geld komt voor de verhoging van de lerarensalarissen. "Het is maar de vraag of het lukt", zei Rutte na afloop van twee dagen formeren op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum.

De discussie over de verhoging van de lerarensalarissen speelt al de hele week. De PvdA en de VVD hebben gepraat over de begroting voor 2018 en daar ligt de PvdA-wens op tafel.

De VVD wil over het onderwerp liever afspraken maken met zijn nieuwe bondgenoten CDA, D66 en de ChristenUnie; de club die donderdag en vrijdag uitweek naar de rustige, lommerrijke omgeving van Hilversum.

Het kan nog fout gaan.

Premier Rutte

Gisteren meldden diverse media dat er een akkoord was bereikt tussen de PvdA- en VVD-ministers, maar Rutte wil deze positieve berichten graag uit de wereld hebben. "Het kan nog fout gaan." Er is nog maar even tijd, woensdag moet de Rijksbegroting klaar zijn voor de drukker.

Wat in de onderhandelingen over de formatie er precies is besproken, wil geen van de gesprekspartners zeggen. Ze hebben de locatie in het Gooi gekozen om in vrijetijdskleding in een meer ontspannen omgeving de plannen voor de komende vier jaar te bespreken. "Er was een goede sfeer", zei Rutte na afloop alleen. "Het was nuttig."

 • ANP
  De leiders van CDA, D66, ChristenUnie en VVD met informateur Zalm
 • ANP
  VVD-leider Rutte met zijn bagage op weg naar De Zwaluwenberg
 • ANP
  D66-leider Pechtold en VVD-leider Rutte
 • ANP
  VVD-leider Rutte en CU-leider Segers
 • ANP
  VVD-fractievoorzitter Zijlstra bij De Zwaluwenberg

Maandag gaan ze weer verder in Den Haag, niet meer in het Johan de Witthuis, maar weer op de oude stek: de Stadhouderskamer in de Tweede Kamer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl