Glas bij de garagebox Track '88

Een arrestatieteam heeft vanochtend in Venlo twee mannen gearresteerd in een onderzoek naar ram- en plofkraken. Agenten hebben daarbij het vuur geopend. Buurtbewoners hoorden zeker tien schoten.

Die waren voornamelijk gericht op de auto van de verdachten. De wagen, met Duits kenteken, stond geparkeerd bij een garagebox. Het arrestatieteam zou met hoge snelheid richting de boxen zijn gereden.

De verdachten probeerden te vluchten, waarop de politie het vuur opende. Bij de vluchtpoging sneuvelden de banden en ramen van de auto. Een van de verdachten raakte lichtgewond toen hij werd geraakt door een beanbag, een zak gevuld met zand.

Een derde verdachte werd later in Utrecht aangehouden.

Plofkraak

De garagebox werd al langere tijd door de politie in de gaten gehouden. De auto die daarin werd gestald zou worden gebruikt bij plofkraken in Nederland en Duitsland. Het tweetal dat in Venlo werd opgepakt, zou die nacht nog een plofkraak hebben uitgevoerd.

De drie mannen die zijn opgepakt zijn Utrechters van 31, 32 en 35 jaar oud. De arrestaties maken volgens de politie deel uit van een grotere operatie.

Volgens de regionale nieuwssite 1Limburg zijn er wapens gevonden in de garagebox, maar de politie kan dit niet bevestigen.

Meerdere auto's van buurtbewoners raakten bij de arrestatiepoging beschadigd.

STER reclame