De weduwe en de zoons van Richard Nieuwenhuizen
NOS NieuwsAangepast

Familie omgekomen grensrechter eist geld benefietwedstrijd

De familie van Richard Nieuwenhuizen, de Almeerse grensrechter die in 2012 werd doodgeschopt door spelers van het bezoekende Nieuw Sloten uit Amsterdam, eist geld van S.C. Buitenboys. De club heeft destijds een benefietwedstrijd met oud-internationals georganiseerd om geld in te zamelen voor het gezin van Nieuwenhuizen.

Dat leverde zo'n 55.000 euro op. Een deel was nodig om de kosten van de wedstrijd te dekken en een deel is al aan de familie uitgekeerd, maar volgens advocaat Yehudi Moszkowicz hebben de nabestaanden nog ruim 20.000 euro tegoed. Het geld zou betaald worden als de kinderen van Nieuwenhuizen het huis uit zouden gaan, en dat is nu aan de orde.

Warboel

"Het heeft er alle schijn van dat het op is gemaakt, bewust of onbewust, of dat iemand er met de buit vandoor is. En dat is gissen", zei Moszkowicz in RTL Boulevard.

Voorzitter Richard Langeveld van Buitenboys zegt dat de Stichting Richard Nieuwenhuizen het geld zou beheren, maar dat de administratie daarvan "een grote warboel" is. Hij geeft de schuld aan de oud-voorzitter en financieel beheerder van de club. "Het geld is er niet meer." Het bestuur van Buitenboys wil in gesprek met de familie.

Maar advocaat Moszkowicz wil geld zien. "Ik heb er namens mijn cliënten het volste vertrouwen in dat dat geld gewoon boven water gaat komen. En het is aan de voetbalclub hoe ze dat terugbetalen, want betalen zullen ze."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl