Selena Piek (links) en Eefje Muskens
NOS SportAangepast

'Zuur einde' voor badmintonduo Muskens/Piek op WK

"Dit is het dan. Dat is wel zuur zo", zegt Selena Piek terwijl ze onderweg is naar het vliegveld in Glasgow. Woensdagavond speelde Piek haar laatste wedstrijd met haar dubbelpartner Eefje Muskens op de WK badminton. Maar in de tweede game moest ze de wedstrijd staken met een achillespeesblessure.

"Ik voelde meteen in de eerste game al een hele scherpe pijn in mijn pees. Je wil niet zo eindigen, maar het had ook geen zin om door te spelen. Ik wilde Eefje een waardig afscheid geven, ons eigenlijk. Het is jammer dat het op deze manier eindigt, maar ik kom terug van een blessure en dan wil ik ook geen risico nemen. Het is balen", zegt Piek.

Tranen

Ook Eefje Muskens, die deze zomer door een slepende schouderblessure besloot dat het WK haar laatste toernooi zou worden, had liever anders afscheid genomen. "Selena stond met tranen in haar ogen, ze had echt veel pijn. Je doet er niet veel aan, maar het is extra zuur om het zo af te sluiten."

Toch heeft Muskens geen spijt van haar besluit. "Ik sta hier op de WK nog steeds niet pijnvrij te spelen. Dat bevestigt wel dat dit de juiste keuze is. Het was een moeilijke beslissing. Maar als je elke keer pijntjes hebt, moet je je afvragen of het nog wel de moeite waard is om door te gaan tot de volgende Spelen."

Bij het EK in 2016 haalden Piek en Muskens de finale

Nieuw huwelijk

Piek gaat wel door: in het vrouwendubbelspel neemt Cheryl Seinen de plaats van Muskens in. "Ik ga Eef wel ontzettend missen. Ik heb met haar mijn beste resultaten uit mijn carrière behaald. We hadden ook een soort huwelijk: je kent elkaar zo goed, dat zal ik allemaal weer moeten opbouwen. Daar kijk ik ook wel erg naar uit, maar de nieuwe weg is wel erg onzeker", zegt Piek.

"Cheryl is jonger en onervaren, maar ontzettend gemotiveerd. Ik geloof dat ik met haar Tokio kan halen"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl