Robert Lee mag nu ook geen wedstrijd meer verslaan

Aangepast
Het gewraakte beeld van Lee in Charlottesville Hollandse Hoogte

De ophef rond het racistische verleden van het Amerikaanse Zuiden heeft ook gevolgen voor een commentator van sportzender ESPN. De omroep besloot Robert Lee niet in te zetten in Charlottesville, om grappen over zijn naamgenoot te voorkomen.

Charlottesville kwam de afgelopen dagen centraal te staan in de discussie over het foute verleden van het Zuiden. Er brak in de stad gewelddadig protest uit over het weghalen van een standbeeld van generaal Robert E. Lee, die voor het behoud van slavernij vocht.

Vanwege de onrust besloot ESPN commentator Robert Lee niet zoals gepland naar Charlottesville te sturen op 2 september, om verslag te doen van de footballwedstrijd van de University of Virginia uit die stad. In plaats daarvan wordt hij naar een wedstrijd in Pittsburgh gestuurd.

De beslissing wordt op sociale media belachelijk gemaakt als "doorgeschoten politiek correctheid". Critici wijzen erop dat de sportjournalist van Aziatische afkomst is en dus niet eens familie is van de bevelhebber.

We wilden deze jongeman alle heisa besparen.

ESPN

ESPN benadrukt dat er juist geprobeerd is te voorkomen dat de draak zou worden gestoken met Lee. "Je kunt je voorstellen dat vanwege zijn naam er memes en grappen gemaakt zouden worden."

"We hebben hem niet gedwongen. Het is in goed overleg besloten", benadrukt de zender. "Er is niets politiek aan. We wilden deze jongeman alle heisa besparen."

STER Reclame