Ook Raonic mist US Open; geplaatste status voor Haase

Een ongekend groot aantal tennistoppers ontbreekt op de US Open. Milos Raonic is de volgende die zich afmeldt voor het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Dat betekent dat Robin Haase voor het eerst een geplaatste status heeft op een grandslam.

Haase was aanvankelijk ongeplaatst, maar schuift door het wegvallen van Raonic naar de 32ste plek op de plaatsingslijst, de minimale positie om op een grandslam in aanmerking te komen voor een beschermde status.

Linkerpols

Raonic kampt met een blessure aan de linkerpols en wil geen risico lopen de kwetsuur te verergeren. "Ik heb er alles aan gedaan op tijd fit te zijn, maar de pijn is nog te groot en zie ik geen andere optie dan mij af te melden", verklaarde hij via een bericht op Instagram.

Milos Raonic op zijn Instagram

Raonic (26) zegt goede hoop te hebben om begin oktober zijn rentree te maken. Hij kwam twee weken geleden bij het masterstoernooi in Montreal voor het laatst in actie en verloor toen in de tweede ronde van de Fransman Adrian Mannarino.

Flinke lijst afwezigen

Ook Novak Djokovic (elleboog), Stan Wawrinka (knie) en Kei Nishikori (pols), Serena Williams (zwangerschap) en Victoria Azarenka (privéproblemen) missen de US Open, die komende week van start gaat. De eerste vier hebben zelfs al een punt achter hun seizoen gezet.

Daarnaast zijn ook Andy Murray (heup), Roger Federer (rug), Marin Cilic (voet) niet okselfris, maar lijken wel fit genoeg om in New York aan de start te verschijnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl