De Maassilo werd gisteravond ontruimd na een terreurdreiging ANP

Goedemorgen. Het is op veel plaatsen overwegend bewolkt en op veel plaatsen blijft het droog. Lokaal kan wel een enkele bui vallen. Vanmiddag is het met 22 graden minder warm dan gisteren.

Wat heb je gemist?

Nog veel onduidelijk over terreurdreiging Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft de afgelopen nacht niets losgelaten over het afgelasten van een concert de Amerikaanse band Allah-Las in de Maassilo. De politie had een tip uit Spanje binnengekregen over een mogelijke terreurdreiging.

Rond 20.00 uur werden de bezoekers van het concert weggestuurd. Ruim een half uur later verliet de band de zaal en rond 21.30 uur zagen agenten een bestelauto met Spaans kenteken in de Mijnsherenstraat, op zo'n 600 meter van de Maassilo. De auto viel volgens burgemeester Aboutaleb op omdat die een paar keer heen en weer reed. In het laadruim bleken enkele gasflessen te liggen. De chauffeur, een Spanjaard, is aangehouden.

Burgemeester Aboutaleb ANP

Toch koeken uit het schap door fipronil-schandaal

Verschillende supermarkten hebben gisteren wafels uit de schappen gehaald omdat er fipronil in zit, schrijft het AD. Het gaat om ketens van de Superunie, zoals Plus, Deen, Coop en Emté. Op aandringen van de fabrikant verkopen ze geen mini-eierwafels en sneeuwwafels van het eigen merk meer. Mogelijk worden ook andere eierproducten uit de schappen gehaald.

Sneeuwwafels van Plus Plus

Nederlandse slachtoffers Barcelona terug

De Nederlandse slachtoffers van de aanslag in Barcelona zijn weer terug in Nederland. Ze kwamen met een medisch transportvliegtuig naar Antwerpen en zijn van daar per ambulance verder vervoerd. Het gaat om een vrouw uit Dedemsvaart en een meisje van 16 uit Ommen. De derde Nederlandse gewonde, een man uit Dedemsvaart, werd eerder deze week al uit het ziekenhuis in Spanje ontslagen.

Hulpverleners helpen een gewonde na de aanslag in Barcelona EPA

Verder vandaag...

De gemeenteraad van Rotterdam debatteert met het college over de recente ongevallen bij Shell en Esso en de gebrekkige crisiscommunicatie daarover. Bij Esso en Shell waren recent branden en omwonenden wisten niet goed wat ze moesten doen.

De Tweede Kamer debatteert vanaf 10.30 uur met minister Schippers van Volksgezondheid en staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken over het fipronilschandaal. De Kamer is er speciaal van reces voor teruggekomen.

Ajax en FC Utrecht treden vanavond aan in de returns voor plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. FC Utrecht won vorige week knap met 1-0 van FC Zenit en begint vanavond om 19.00 uur in Sint-Petersburg. Ajax begint om 20.45 uur in Noorwegen tegen Rosenborg BK en moet een achterstand van 1-0 wegwerken om niet nu al uitgeschakeld te zijn in Europa.

En de hockeyvrouwen spelen vanavond de halve finale van de EK tegen Engeland. De wedstrijd is live te zien op NOS.nl, NPO Sport en NPO 3 vanaf 19.30 uur.

STER reclame