Igor Sijsling in actie in New York
NOS SportAangepast

Sijsling, Lemoine en Rus onderuit in kwalificatie US Open

Igor Sijsling, Quirine Lemoine en Arantxa Rus zijn er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het kwalificatietoernooi voor de US Open. In New York verloor de 30-jarige Sijsling van de 19-jarige Amerikaan Michael Mmoh: 6-3, 6-2.

Lemoine ging in de eerste ronde onderuit tegen de Duitse Anna Zaja in twee sets: 6-4, 6-1. De 25-jarige Lemoine hoopte in de Verenigde Staten voor de tweede keer mee te doen in het hoofdtoernooi van een grandslam.

Alleen Kerkhove nog in kwalificatie

Eind mei maakte ze haar debuut op Roland Garros, waar ze in de eerste ronde haar meerdere moest erkennen in de Amerikaanse Catherine Bellis. Sijsling deed in 2014 voor het laatst mee aan het hoofdtoernooi in New York.

Ook Arantxa Rus is uitgeschakeld in New York

Arantxa Rus verloor in twee sets (6-2, 6-2) van de Bulgaarse Sesil Karatantsjeva. Lesley Kerkhove is daardoor de enige overgebleven Nederlandse tennisser in het kwalificatietoernooi. Zij speelt donderdag in de tweede ronde tegen de Italiaanse Martina Trevisan.

Haase, Bertens en Hogenkamp

In het mannentoernooi is Robin Haase dit jaar de enige Nederlander in het hoofdtoernooi van de US Open. Ook Kiki Bertens en Richèl Hogenkamp zijn in New York rechtstreeks toegelaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl