Emre Can

Liverpool klaart klus in ijltempo en bereikt Champions League

Liverpool heeft met speels gemak de groepsfase van de Champions League bereikt. Op Anfield Road werd Hoffenheim met 4-2 overklast.

Na twintig minuten spelen stond er al een 3-0 tussenstand op het bord. Emre Can schoot via Kevin Vogt raak, Mohamed Salah benutte een rebound nadat Georginio Wijnaldum op de paal mikte en Can verzilverde een voorzet van Roberto Firmino.

Daarmee was de spanning totaal verdwenen na de 2-1 zege van Liverpool in Duitsland van een week eerder. Voormalig Heerenveen-speler Mark Uth viel nog in de eerste helft in bij Hoffenheim en verkleinde de achterstand. Firmino en Can lieten vervolgens na om de misère voor de Duitse club te vergroten.

Na rust deed Firmino zijn voormalige werkgever nog meer pijn door de 4-1 aan te tekenen. Sandro Wagner maakte de stand in de slotfase ietwat draaglijker voor Hoffenheim, dat zich nu mag gaan opmaken voor de Europa League.

  • ANP
    Liverpool bejubelt een treffer tegen Hoffenheim
  • ANP
    Fans van Hoffenheim op Anfield Road
  • ANP
    Mohamed Salah scoort de 2-0 tegen Hoffenheim
  • ANP
    Alfred Schreuder en Julian Nagelsmann op de bank bij Hoffenheim

Dost, Waterman en Ebecilio door

Bas Dost begon verrassenderwijs op de bank bij Sporting Portugal in het uitduel met FC FCSB, het voormalige Steaua Boekarest. Zijn vervanger Seydou Doumbia liet zich gelden en zorgde voor de openingstreffer in Roemenië.

Júnior Morais trok snel de stand gelijk, maar in de tweede helft liepen de Portugezen uit naar 1-5 door goals van Marcos Acuna, Gelson Martins, de inmiddels ingevallen Dost en Rodrigo Andres Battaglia. De heenwedstrijd eindigde in 0-0.

Boy Waterman en Lorenzo Ebecilio zijn met APOEL Nicosia dit seizoen ook te bewonderen in de Champions League. Na de 2-0 thuiszege tegen Slavia Praag, met Mick van Buren in de spits, volgde een 0-0 in Tsjechië.

CSKA Moskou en Qarabag FK plaatsten zich eveneens door respectievelijk Young Boys (2-0 en 1-0 verlies) en FC Kopenhagen (1-0 winst en 2-1 verlies) uit te schakelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl