Valentin Verga

Nederlandse hockeyers toch als groepswinnaar door op EK

De Nederlandse hockeyers hebben op de EK in Amstelveen hun laatste pouleduel gewonnen en daarmee de halve finales gehaald. Oranje overklaste Oostenrijk met 6-0 en werd toch nog groepswinnaar, omdat Spanje België verraste (2-0).

De afgang tegen België ( 0-5) bleek niet verlammend te hebben gewerkt. Oostenrijk werd met agressief spel bestreden en al snel leverde dat velddoelpunten op van Bjorn Kellerman en Mirco Pruyser.

Hockeyers na zege op Oostenrijk groepswinnaar

Nederland hield de druk erop en zag Thierry Brinkman na een knappe solo ook nog scoren voor rust. Seve van Ass maakte de 4-0 na een een-tweetje met Valentin Verga. De bevrijdende vijfde goal, waardoor Duitsland in de halve finales wordt ontlopen, kwam negen minuten voor tijd van de stick van Billy Bakker.

Mink van der Weerden zorgde uiteindelijk voor de eindstand, door zijn vierde strafcorner van de wedstrijd te benutten. Oranje speelt vrijdag de halve finales tegen Engeland, Duitsland speelt in de andere halve eindstrijd tegen België.

Goede pot

Bondscoach Max Caldas was na afloop tevreden over zijn ploeg. "Dit was een goede pot, we hebben met 6-0 gewonnen, maar er had meer ingezeten. Toch ben ik hier heel blij mee!"

Caldas blikte nog even terug op de historische nederlaag tegen België, twee dagen eerder. "Als je verliest, doe je ook dingen goed en vandaag, als je wint, doe je ook dingen minder goed. Nu gaat de focus op Engeland, een stugge ploeg, dus wij moeten aan de bak."

Verdediger Sander de Wijn sprak ook van een lekkere wedstrijd. "Als je al vroeg een 2-0 voorsprong hebt is dat natuurlijk erg fijn. We waren niet bezig met groepswinnaar worden, de focus lag op onszelf en we hebben de rust bewaard."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl