NOS VoetbalAangepast

Keizer: transfergeruchten rond Dolberg leiden niet af

Ajax-trainer Marcel Keizer is ervan overtuigd dat Ajax de groepsfase van de Europa League gaat bereiken. Donderdagavond speelt Ajax in Trondheim tegen Rosenborg BK.

Zelfs transfergeruchten kunnen de ploeg niet afleiden. Donderdagmorgen meldde De Telegraaf dat er een bod is geweest op Kasper Dolberg en dat Siem de Jong terugkeert bij Ajax. Keizer wilde daar niet al te veel woorden aan vuil maken op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd. "We willen heel graag door. Ik vind ook dat we door moeten. We moeten er alles aan doen om door te gaan."

De eerste wedstrijd, vorige week in Amsterdam, werd met 1-0 verloren. Ajax moet dus minimaal twee keer scoren om zonder verlenging de groepsfase te bereiken.

Dolberg voor Huntelaar?

Keizer wil nog niet zeggen met welke elf spelers hij zijn missie gaat beginnen, al lichtte hij wel een tipje van de sluier. "Of ik een man ben van 'never change a winning team'? Nee. Het kan wel, in de competitie bijvoorbeeld. Maar nu we zo veel wedstrijden achter elkaar spelen, is dat bij ons niet van toepassing."

Het lijkt er daarmee op dat Keizer donderdagavond gaat beginnen met Kasper Dolberg in de spits en Klaas-Jan Huntelaar op de bank. Zondag tegen FC Groningen koos Keizer voor Huntelaar, die direct trefzeker was. Amin Younes is hersteld van griep en ook fit genoeg om te spelen.

Marcel Keizer

Transfergeruchten

Keizer denkt niet dat Dolberg wordt afgeleid door de transfergeruchten. AS Monaco zou de Deense spits voor 50 miljoen euro willen overnemen van Ajax. "Het leidt niet af. En nee, dit heeft geen invloed op de opstelling. Ik heb het nog niet met hem besproken. Maar hij is heel stoïcijns en kan gewoon spelen."

En dan die mogelijke nieuwe speler. Keert Siem de Jong terug bij Ajax? Keizer wilde dat niet bevestigen, maar er is wel een gesprek geweest. "Siem is oud-Ajacied, dus makkelijk in te passen. Ik heb een gesprek met hem gehad, maar dat was puur informatief", benadrukt hij.

"We hebben nu vijf middenvelders", gaat Keizer verder. "Dus er moet er één bij. Eentje die de concurrentie aangaat. Of je nou 35 bent of 17... als je goed bent sta je er gewoon in."

Siem de Jong op de training bij Newcastle United

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl