Boris Becker tijdens zijn presentatie als eindverantwoordelijke van het Duitse mannentennis
NOS SportAangepast

Becker moet Duitse mannentennis weer toonaangevend maken

Boris Becker moet het Duitse mannentennis weer toonaangevend maken. De zesvoudig grandslamkampioen werd woensdag door de Duitse bond gepresenteerd als eindverantwoordelijke van het mannentennis.

"Ik ben blij dat ik weer een belangrijke rol in het Duitse tennis kan spelen", zei Becker tijdens zijn presentatie. Hij was tussen 1997 en 1999 al even Davis Cup-captain van zijn land.

Duitsland was in de jaren tachtig en negentig onder impulsen van Boris Becker, Michael Stich en Steffi Graf een groot tennisland, maar de natuurlijke opvolging van die gouden generatie bleef uit.

Alexander Zverev

Becker heeft nu in Alexander Zverev - pas 20 jaar en nu al de mondiale nummer zes - een topper tot zijn beschikking die Duitsland de successen van weleer kan bezorgen. Vijf Duitsers staan momenteel in de top-100, waarvan Zverev verreweg de jongste speler is.

"We moeten voorzichtig met hem zijn. Bij mij waren de verwachtingen ook hoog", aldus Becker, die in 1985 op zijn zeventiende de Wimbledontitel won. "Het is niet alledaags dat iemand van 19 of 20 tot de wereldtop behoort."

Becker, voormalig coach van Novak Djokovic, wordt overigens geen Davis Cup-captain. Die functie blijft in handen van oud-prof Michael Kohlmann.

Bij de vrouwen zijn de zorgen minder groot. Het land heeft zeven speelsters in de top-100, met Angelique Kerber als uithangbord.

De Duitse tennisbond maakte bekend dat Barbara Rittner de eindverantwoordelijkheid over de Duitse tennisvrouwen krijgt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl