Jurgen Klopp
NOS VoetbalAangepast

Champions League is een vereiste voor Liverpool

Liverpool kan zichzelf een grote dienst bewijzen als het zich vanavond (20.45 uur) weet te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Het zal pas de tweede keer in acht seizoenen zijn dat de ploeg op dat niveau zal acteren. Hoffenheim is het laatste obstakel voor de Reds, die het duel in Duitsland met 2-1 wonnen.

Het is voor de club van trainer Jürgen Klopp een vereiste om in het miljoenenbal verder te geraken. Niet alleen qua inkomsten. Bij een positieve afloop is Liverpool in een klap weer een stuk aantrekkelijker.

Voor bijvoorbeeld Philippe Coutinho. De Braziliaan denkt nog altijd aan een transfer naar Barcelona, dat al een bod van 130 miljoen euro op hem deed. "Niet te koop", klinkt voorlopig het antwoord vanuit Liverpool.

Ook Virgil van Dijk mag niet weg bij Southampton. En laat die nou bovenaan de wensenlijst van het management van de Reds staan. Champions League-voetbal op Anfield zou de club nog interessanter maken voor de verdediger, die door de transferperikelen dit seizoen nog niet in actie kwam bij Southampton.

Nee absoluut niet. Ik verzeker je dat er tussen mij en hem niets is veranderd.

Jurgen Klopp over Philippe Coutinho

Trainer Jurgen Klopp wil nog niet zover denken. "Ik denk dat je in het leven er weinig mee opschiet, als je bij een grote wedstrijd nadenkt over de consequenties bij een eventuele nederlaag", zei de trainer dinsdag op de persconferentie.

"Het gaat om de dingen die we kunnen beïnvloeden, niet om de dingen die eventueel kunnen gebeuren", aldus Klopp.

Klopp koestert geen wrok tegen de met Barcelona flirtende Coutinho en zou de spelmaker zo weer in zijn selectie opnemen. Couthino kampt nu ook met een rugblessure. "Nee absoluut niet. Ik verzeker je dat er tussen mij en hem niets is veranderd."

Philippe Coutinho heeft gescoord voor Liverpool

Coutinho's perspectief verandert mogelijkerwijs wel als Liverpool andermaal op het niveau van de Europa League moet uitkomen. De Engelse club kan op dit niveau weliswaar ver in het toernooi komen, maar voor Georginio Wijnaldum en consorten telt alleen het hoogste.

Liverpool speelde in het seizoen 2014/2015 voor het laatst in de groepsfase van de Champions League. De club eindigde destijds teleurstellend als derde achter Real Madrid en FC Basel en werd in de knock-outfase van de Europa League door Besiktas uitgeschakeld.

2005: Steven Gerrard wint met Liverpool de Champions League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl