Reuters

Als het aan het stadsbestuur van Zwijndrecht ligt, mag de politie in de toekomst blaffende honden bij hun eigenaar weghalen. Althans, na vier waarschuwingen vanwege flinke overlast. De burgemeester en wethouders hebben een plan naar de gemeenteraad gestuurd waarin staat dat de eigenaar van de hond zijn huisdier dan moet inleveren.

Bewoners van een wijk in Zwijndrecht klagen al langere tijd over geblaf van enkele honden. Hoewel er door preventieteams en de politie met de eigenaren gepraat is, doen ze niets om de dieren stil te krijgen. Op dit moment heeft de politie nog geen middel in handen om ertegen op te kunnen treden.

Anti-blafband

Hondenbezitters in Zwijndrecht zijn verdeeld over het plan. De mensen die RTV Rijnmond sprak, vinden bijna allemaal dat continu geblaf niet door de beugel kan. Maar de meesten pleiten voor een minder rigoureuze oplossing. Een verplichte cursus van het baasje of een anti-blafband voor de hond worden als oplossingen aangedragen.

Binnenkort wordt het voorstel in de gemeenteraad van Zwijndrecht behandeld. Het CDA en de VVD hebben al aangegeven wel iets voor het plan te voelen.

STER reclame