Celeste Plak en Robin de Kruijf van het Nederlands dames volleybalteam in actie tijdens de WK kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland.
NOS SportAangepast

Volleybalsters winnen eerste duel in Rotterdam

De Nederlandse volleybalsters zijn het kwalificatietoernooi voor het WK van volgend jaar in Japan begonnen met een simpele overwinning. In Rotterdam werd volleybaldwerg Griekenland met 3-0 verslagen: 25-13, 25-13, 25-18.

De Nederlandse ploeg greep eerder dit jaar in Azerbeidzjan naast een ticket voor het WK, na een 3-0 nederlaag op de laatste speeldag tegen het gastland.

In Rotterdam krijgt Nederland, dat in de eerste twee duels de aan een enkel geblesseerde spelverdeelster Laura Dijkema mist, een herkansing. Griekenland (de nummer 64 van de wereld en bij zijn enige WK-deelname, in 2002, elfde), had helemaal niets in te brengen.

"We hadden eigenlijk wel wat meer verwacht van Griekenland", reageert aanvoerster Maret Balkestein-Grothues in Langs de Lijn En Omstreken. "We hebben van begin tot eind gedomineerd."

Beste twee

In een groep van zes moet Nederland bij de beste twee eindigen om naar het WK af te reizen. Andere gegadigden zijn Bulgarije, België, Tsjechië en Slovenië. Woensdag zijn de Belgen de tegenstander. Het toernooi eindigt zondag.

Balkestein-Grothues heeft veel vertrouwen in een goede afloop. "We zijn een goed team, en iedereen heeft gespeeld vandaag. In de breedte zijn we ook sterker geworden. Wij moeten het WK gewoon halen. We kunnen van iedereen winnen en dat zijn we ook aan onze stand verplicht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl