Marjolijn van den Bighelaar

Voetbalsters Ajax beginnen sterk aan CL-kwalificatie

De voetbalsters van Ajax zijn sterk begonnen aan de kwalificatie voor de Women's Champions League. In Estland werd Rigas FS met 6-0 verslagen.

Marjolijn van den Bighelaar opende al snel de score voor de Amsterdamse ploeg door in de vierde minuut raak te schieten. Toen Merel van Dongen op slag van rust de stand op 2-0 bracht, bleek het verzet van de Estse vrouwen gebroken.

In de tweede helft wist Ajax nog vier keer het doel te vinden, al kreeg het daarbij nadrukkelijk de hulp van de tegenstander. De Estse ploeg maakte liefst drie eigen doelpunten. Van Dongen tekende voor de andere goal.

Ajax speelt in Estland ook nog tegen Pärnu JK (25 augustus) en de Belgische kampioen Standard Luik (28 augustus). De winnaar van de groep plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Ook de beste nummer twee van de tien groepen plaatst zich.