Wesley Sneijder

'Als Nice nerveus wordt, moet Sneijder het voortouw nemen'

"Ik heb nog wat tijd nodig." Dat zei Wesley Sneijder na zijn debuut voor OGC Nice in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Guingamp van afgelopen zaterdag. Maar tijd krijgt hij niet. De Franse club staat namelijk voor een van de belangrijkste wedstrijden in de clubhistorie.

Dinsdag wil Nice zich voor het eerst in de clubgeschiedenis plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Geen eenvoudige klus met de Italiaanse topclub Napoli als opponent. Het eerste duel in Napels werd met 2-0 gewonnen door de Italianen.

Sneijder belangrijk voor Nice

Niet alleen kan Nice-trainer Lucien Favre beschikken over Sneijder, ook Mario Balotelli is weer inzetbaar. De spits raakte geblesseerd in het eerste duel met Ajax in de vorige ronde en maakte afgelopen zaterdag pas zijn rentree. Precies op tijd, want aanvaller Alassane Pléa en middenvelder Vincent Koziello zijn geschorst na hun rode kaarten in het eerste duel met Napoli.

"Sneijder is laat begonnen en Balotelli was geblesseerd, dus ze hebben weinig samen getraind", erkende Favre, die beide spelers twintig minuten samen liet spelen tegen Guingamp. "Maar ze hebben genoeg ervaring en zullen elkaar wel aanvoelen."

Verdediger Dante verwacht veel van de Nederlandse recordinternational. "Het is duidelijk dat Sneijder, Balotelli en ik de leiding moeten nemen. Vooral bij nervositeit en ongerustheid onder de spelers. Iedereen is ermee bezig, maar wij zullen het voortouw moeten nemen om vanavond succes te boeken."

De 33-jarige Braziliaan weet waarover hij praat. In 2013 won hij de Champions League met Bayern München. Drie jaar eerder veroverden Wesley Sneijder en Mario Balotelli in het shirt van Internazionale de cup met de grote oren.

Drie Champions League-winnaars in een elftal, dat is niet veel clubs gegeven. Zeker Napoli niet. Toch is Kalidou Koulibaly niet onder de indruk. "We weten dat Sneijder en Balotelli talent hebben", aldus de Senegalese verdediger van de Italiaanse club. "Maar dat maakt niets uit, wij spelen om te winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl