Club Vie in Rotterdam mag per direct weer open
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Club Vie in Rotterdam mag per direct weer open

De Rotterdamse Club Vie mag weer open. Dat heeft de Rotterdamse bestuursrechter in kort geding besloten.

Burgemeester Aboutaleb had Club Vie begin deze maand voor een periode van drie maanden gesloten. Het besluit volgde op een aantal 'ernstige zedendelicten'. In anderhalf jaar tijd zijn elf vrouwelijke bezoekers van de discotheek buiten de club misbruikt. Het vermoeden bestaat dat zij eerst binnen werden gedrogeerd en daarna buiten werden aangerand of verkracht.

Maar volgens de bestuursrechter staat niet vast dat de zedendelicten zich in of vanuit de club hebben voorgedaan. De rechter stelt ook vast dat het politieonderzoek naar de zedenzaken nog niet is afgerond en dat er daardoor nog veel onduidelijk is.

Burgemeester

"Dat er op dit moment onvoldoende gegevens over de zedendelicten voorhanden zijn, dient voor risico van de burgemeester te komen. Deze had de afgelopen vier weken kunnen benutten om zijn standpunt dat de zedendelicten direct verband houden met de betreffende zaak nader te onderbouwen", aldus de rechter.

Pittige maanden

Eigenaar Tony Carbonaro van Club Vie is blij met de uitspraak, zegt hij tegen RTV Rijnmond. ''De sluiting heeft veel pijn gedaan. We gaan een paar pittige maanden tegemoet.''

Club Vie neemt extra maatregelen om nieuwe incidenten te voorkomen. De leeftijd voor vrouwelijke bezoekers wordt verhoogd naar 21 jaar. Die grens gold al voor mannen. Ook wordt een pasjessysteem ingevoerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl