ABN Amro

De mogelijkheid om via een chat-app betaalverzoeken te sturen blijkt populair. Tikkie, een app van ABN Amro voor Android en iOS om rekeningen te delen, heeft meer dan een miljoen gebruikers. Ook niet-ABN Amro-klanten kunnen de app gebruiken.

De app bestaat sinds juni vorig jaar. In de afgelopen drie maanden zijn er een half miljoen gebruikers bijgekomen. Uit gegevens van ABN Amro blijkt dat Tikkie vooral populair is onder 20- tot 35-jarigen, maar dat ook mensen van andere leeftijden de app weten te vinden.

Eten en drinken

De app wordt vooral gebruikt om rekeningen voor eten en drinken te betalen. De bank ziet daarnaast dat ook steeds meer mensen de app gebruiken om gezamenlijke boodschappen te betalen.

Gemiddeld worden er per week 150.000 betaalverzoeken verstuurd voor zo'n 27,50 euro.

Twyp

ABN Amro is niet de enige bank die een aparte app heeft uitgebracht voor betaalverzoeken. ING had Twyp (the way you pay) maar dat was geen succes en is gestopt. Om rekeningen te kunnen delen moesten beide partijen de app hebben en dat werkte niet.

Klanten van de bank kunnen via de ING-app betaalverzoeken doen, bij de Rabobank zit het ook in de app verwerkt. Internetbank Bunq heeft Slice.

STER reclame