De mascotte van Oranje

EK hockey dag 5: laten Oranjevrouwen fans weer lachen?

Na de beschamende nederlaag van de Nederlandse hockeymannen tegen België (5-0) moeten de hockeysters vanavond de Nederlandse fans weer laten lachen.

De Oranjevrouwen spelen de derde groepswedstrijd en zijn al zeker van de halve finales. Eén punt tegen Tsjechië volstaat om ook nog groepswinnaar te worden.

Vanmiddag wordt duidelijk wie de tegenstander in die halve finales wordt. Als Nederland inderdaad groepswinnaar wordt, moet Oranje tegen de nummer twee van groep B. Om 12.30 uur en 14.45 uur worden de wedstrijden uit die poule, Engeland-Schotland en Ierland-Duitsland, gespeeld.

Ellen Hoog

De wedstrijd van Oranje begint vanavond om 20.00 uur. Uiteraard gaan we al eerder voorbeschouwen: vanaf 19.30 uur laat Ellen Hoog op NPO 3, NOS.nl en NPO Sport haar licht schijnen over de wedstrijd.

Meer hockey zien vandaag? Dat kan. In totaal staan er in Amstelveen vier wedstrijden bij de hockeysters op het programma en die zijn allemaal live te zien op NOS.nl en NPO Sport.

Wedstrijden dinsdag 22 augustus

Tijdstip Wedstrijd Waar te zien?
12.30 uur Engeland-Schotland  NPO Sport en NOS.nl
14.45 uur Ierland-Duitsland  NPO Sport en NOS.nl
17.00 uur Spanje-België  NPO Sport en NOS.nl
20.00 uur Nederland-Tsjechië  NPO 3, NPO Sport en NOS.nl

Dagelijks doen twee gevestigde namen uit de hockeywereld een voorspelling over wat de dag gaat brengen. Vraag is wie van die twee de meeste kijk heeft op het spelletje. Maandag keken de Belg Tom Boon en oud-Oranje-international Floris Jan Bovelander in de glazen bol. Boon bleek beter te kunnen voorspellen.

Vandaag hebben we in de Supertoto een clash tussen de omroeper van het toernooi en de mascotte. Zij gaan de strijd aan voor een plekje op de Wall of Fame.

Dag 5 EK hockey: de Supertoto

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl