Ischia
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 22 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! In het noordoosten komt eerst misschien een mistbank voor. Verder hebben we vandaag een mix van zon en wolken. Het wordt 19 graden op de Wadden tot lokaal 25 in het zuiden van het land.

Wat heb je gemist?

De VS trekt zich niet terug uit Afghanistan. Dat heeft president Trump in een toespraak bekendgemaakt. Dat is opvallend, omdat Trump zich al jaren uitspreekt tegen de oorlog in Afghanistan. In zijn speech zei hij dan ook dat zijn eerste instinct was om militairen te laten vertrekken. Trump vreest een machtsvacuüm dat makkelijk opgevuld kan worden door Al-Qaida en Islamitische Staat.

Tolheffing in België sinds 1 april 2016

Nederlandse truckers slaan alarm over de haperende tolkastjes in België. Doordat die niet goed werken worden honderden vrachtwagenchauffeurs ten onrechte bekeurd, zegt branchevereniging Transport en Logistiek Nederland in de Telegraaf. Volgens TLN doen de registratiekastjes het soms niet en krijgt de nietsvermoedende chauffeur vervolgens een boete omdat hij geen tol heeft betaald. Het zou om vele honderden bekeuringen vanaf duizend euro gaan.

Aardbeving treft eiland voor Napels

Bij een aardbeving op het eiland Ischia bij Napels zijn twee mensen omgekomen. De beving had een kracht van 4,3. Een vrouw werd bedolven door het puin van haar eigen huis en een andere vrouw werd geraakt door brokstukken van een kerk. Zeker 25 mensen raakten gewond.

In de Amerikaanse stad Houston heeft een man geprobeerd om het standbeeld van een zuidelijke commandant in een park op te blazen. De Texaan werd bij het beeld betrapt met zelfgemaakte explosieven. Hij had onder meer een timer en een fles nitroglycerine bij zich. De man zou tegen de parkwachter hebben gezegd dat hij het beeld van de commandant wilde toetakelen. Hij is opgepakt. ​

Het standbeeld van Richard Dowling in Houston, Texas

Verder vandaag...

De 18-jarige man die afgelopen vrijdag in de Finse stad Turku twee mensen doodstak, verschijnt voor de rechter. Hij wordt beschuldigd van twee moorden en acht pogingen tot moord.

In Keulen begint vandaag Gamescom. De grootste gamebeurs van Europa. De beurs wordt geopend door de Duitse bondskanselier Merkel.

En er is sport: de EK hockey gaat verder met vier duels in het vrouwentoernooi. De Nederlandse hockeysters, die al geplaatst zijn voor de halve eindstrijd, spelen om 20.00 uur tegen Tsjechië.

Na de beklimmingen van gisteren staat vandaag de vierde etappe van de Vuelta op het programma. De rit gaat over 193 kilometer van Escaldes-Engordany naar Tarragona en is vanaf de start te volgen via een liveblog op NOS.nl.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl